Αρχική > Blog > Οι Θέσεις μας

Οι Θέσεις μας

images

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Το Μάιο τους 2013 θέλουμε οι Έλληνες Πρόσκοποι να έχουμε
μια Διοίκηση με ΟΡΑΜΑ για το σήμερα και το αύριο του Ελληνικού Προσκοπισμού.
Μια εμπνευσμένη ηγεσία, με ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για την Επέκταση της Κίνησης,
με ουσιαστική υποστήριξη στα συστήματα και στα κλιμάκια, με συστηματική δουλειά,
Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι
Κτίζουμε τον Ελληνικό Προσκοπισμό του 21ου αιώνα!

Κατεβάστε το συννημένο αρχείο των θέσεων μας  (Μορφή PDF)

Εάν συμφωνείτε με τις θέσεις μας, μπορείτε να τις προσυπογράψετε
στέλνοντας απλά ένα email στο esoetoimos11@gmail.com


Στη διαμόρφωση
 των θέσεων αυτών έχουν συμβάλει  με ιδέες και προτάσεις οι παρακάτω:
Ζαχαρίας Αντωνιάδης, Γιώργος Καγκουρίδης, Ισίδωρος Κανέτης, Άγγελος Καραμάνης,
Σπύρος Κουτάγιας, Δημήτρης Κούτσιας,  Ηλίας Λαδάς, Ηλίας Λουλούδας,
Χριστόφορος Μητρομάρας, Στρατής Μπαλάσκας, Κώστας Πατηνιωτάκης, Γιάννης Σπύρου,
Κώστας Χατζάτογλου, Στέφανος Χατζηιωάννου και Μίλτος Φαρμάκης.

Κατηγορίες:Blog
  1. 11 Μαΐου, 2013 στο 4:55 μμ

    Αν θεωρησουμε τον προσκοπισμο ενα παιχνιδι γνωσεων μεσα απο δρασεις που στηριζονται στη φαντασια και στον αυτοσχεδιασμο μιας παρεας με κοινα ενδιαφεροντα που την συνδεουν ισχυροι φιλικοι δεσμοι, τοτε και με την εννοια αυτη: (σχολιαζω συγκεκριμενες θεσεις σας)

    «..μπορούν οι δράσεις να πιστοποιούνται..»:
    – Δεν νομιζω οτι μπορουμε να μιλαμε για πιστοποιημενες (με ISO 😉 δρασεις.. Αν ειναι δυνατον!

    «..τί έχει να προτείνει σήμερα ο Ελληνικός Προσκοπισμος για την οικονομική κρίση, την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, τη φτώχια; Πού βρίσκεται και πόσο κοντά είναι στον πολίτη..»
    – Η κινηση αυτη δεν πρεπει να εμπλακει σε αντιπαραθεσεις με προτασεις πολιτικου περιεχομενου, που αργα ή γρηγορα θα την»καπελωσουν» και θα την μετατρεψουν σε πολιτικη νεολαια..

    «..για συνεργασία στα πλαίσια της «Εταιρικης Κοινωνικης Ευθύνης» με υγιεις εταιρείες που ακόμη και σήμερα, στην περίοδο τηης μεγάλης κρίσης, διψούν για κοινες εκδηλώσεις και συνεργασίες με σοβαρες και υπεύθυνες εθελοντικες οργανώσεις..»
    – Γιατι πρεπει η προσκοπικη κινηση να συνδεθει με ιδιωτικα συμφεροντα (Coca Cola, κλπ) με «συνεργασιες» οπως αυτα τις εννοουν, οταν ακομα και μεγαλες Διεθνεις οργανωσεις (WWF, Green Peace), το αποφευγουν;

    Ευάγγελος Μπροφίδης

  2. Σπύρος Κουτάγιας
    12 Μαΐου, 2013 στο 2:53 πμ

    Φίλτατε Ευάγγελε,
    ο προσκοπισμός είναι όλα αυτά που ανέφερες αλλά ο ελληνικός προσκοπισμός ως μεγάλη «παρέα» που είναι χρειάζεται μια «επαγγελματική» οργάνωση η οποία προυποθέτει συστηματοποιημένη δράση (αυτή είναι η έννοια της πιστοποίησης), σταθερούς και ικανούς οικονομικούς πόρους και ευρύτατη κοινωνική αναγνώριση (αυτή είναι η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης).
    Ο σκοπός του Σ.Ε.Π. είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών που μας εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία ως εκ τούτου οφείλουμε να διαθέτουμε και να μπορούμε να μεταλαμπαδεύουμε το περιεχόμενο του ενεργού πολίτη με τρόπο ηθικό και πολιτικοποιημένο (όχι πολιτικό) αλλά και να καλλιεργούμε υψηλά ιδανικά εθελοντισμού και σεβασμού στο περιβάλλον.
    Αν η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα προβλήματα των νέων ανθρώπων (σημερινών και αυριανών), η σωστή και ΧΡΗΣΤΗ διαχείρηση των κάθε λογής πόρων και καταστάσεων δεν είναι θέματα που δεν πρέπει να αγγίζουν την πρώτη νεολείστικη Κίνηση της χώρας τότε κάποιος από του δυό μας δε διαβάζει καλά το Νόμο μας!
    Επείδη, όμως, και οι δυό μας διαβάζουμε το ίδιο κείμενο (ενν. τις θέσεις) και η ανάγνωση δεν θα πρέπει να είναι διπλή οφείλουμε να βλέπουμε τα κείμενα με μάτια προσκοπικά και όχι καχύποπτα. Οφείλουμε για το καλό της φθίνουσας Κίνησης να συναντηθούμε και όχι να χωριστούμε. Οπότε θα σε παρακαλούσα αντι μιας αρνητικής στάσης στις όποιες θέσεις να παρέθετες εμπεριστατωμένα τις προτάσεις σου προς τη θετική κοινή μας κατεύθυνση.
    Χαιρετισμούς από την Κέρκυρα στην όμορφη Κρήτη*.
    Σπύρος Κουτάγιας

    [Πηγή: Facebook]

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε